Translate

dijous, 9 de febrer del 2012

29-01-2012 Caminada popular de Vilanova

La primera meitat del recorregut de la Caminada d'enguany es semblant a la de l'any 2010. Aquella vegada anàvem a esmorzar al camp de Tir del Montgròs, situat darrere la masia del Montgrós. Aquest any deixem el camp de Tir a la esquerra i, després de passar per davant de la façana de la masia, anem cap a la font de can Sidro.
El recorregut es una mica llarg però força planer.

Sortim, com sempre, des de la seu de la Talaia al Carrer Comerç i ens dirigim cap al Camí Vell de Vilafranca i el Camí Ral de Ribes.











Després d'un primer reagrupament, continuem fins a la masia del Montgròs, vorejant la masia d'en Samà, la Torre del Veguer,la masia de can Parés i la de can Masalleres. A la masia del Montgrós es farà el segon reagrupament.











Anem ara cap a la font de can Sidro. Deixem de banda can Ramon, can Ramonet i can Sidro.











La font de can Sidro es un brollador on l'aigua surt per una esquerda entre dos capes geològiques diferents. Està protegida per un cobert de pedra i terra, i una conducció subterrània porta l'aigua a un safareig cobert, des d'on es regava l'hort.
Un cop acabat l'esmorzar, anem de tornada cap a Vilanova, passant pel fondo de la Coma, cal Sidro, mas Solers i el passeig d'Eduard Maristany o carretera dels xiprers.